Skip to content

BOTULINUMTOXIN TYP A (BOTOX)

Botulinumtoxin typ A är ett muskelavslappnande läkemedel som används vid estetiska och medicinska injektionsbehandlingar. Syftet kan exempelvis vara att minska uppkomsten av statiska och dynamiska rynkor i ansiktet. Botulinumtoxin typ a används även vid besvärande svettningar, tandgnissling eller kronisk migrän.Botulinumtoxin typ A blockerar frisättningen av muskelsammandragande signalsubstanser från nerv till muskel och förhindrar således sammandragning/rörelse/spänning i muskeln. Därmed slappnar muskeln av och rynkor/linjer slätas ut.

BOTULINUMTOXIN (BOTOX) MOT SPÄNNINGSHUVUDVÄRK OCH MIGRÄN

Spänningshuvudvärk är den vanligaste formen av huvudvärk. Den kan bero på till exempel stress, trötthet, felaktig arbetsställning och sömnbrist. Besvären går oftast att behandla själv men kan i vissa fall vara svår att bli av med. Det kan vara olika hur ofta huvudvärken kommer, några får den mindre än en dag i månaden medans andra kan ha fler än 14 huvudvärkdagar per månad.

Migrän är den näst vanligaste formen av huvudvärk och den klassas som en kronisk huvudvärksjukdom. Det är mer än en miljon svenskar som är drabbade. Det betyder att över 15% av befolkningen har migrän, varav 65% av de drabbade är kvinnor. Migrän kan presentera sig med eller utan aura och ger ofta en pulserande, mycket smärtsam huvudvärk. Migrän kommer i anfall och kan pågå i allt från ett par timmar upp till flera dygn.

 

FILLER

Det finns en mängd olika fillers på marknaden, både permanenta och icke permanenta. Vi använder enbart icke permanenta, hyaluronsyrebaserade fillers. Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud och våra leder. Filler som innehåller hyaluronsyra används för att på ett naturligt sätt ge huden extra mycket fukt och spänst samt för att förstärka eller konturera ansiktsdrag, släta ut rynkor/linjer och/eller återskapa förlorad volym.

HARMONYCA

HArmonyCa är en hybridinjektionsbehandling som kombinerar två olika behandlingar vilket ger huden både mer volym samt en hudförbättring. De två aktiva substanserna är HA (hyaluronsyra) och CaHA (kalciumhydroxiapatit) som tillsammans ger ett omedelbart lyft och en långvarig hudförbättring.Kombinationen av dessa ämnen ger ett omedelbart lyft av det behandlade området samtidigt som man får ett långvarigt lyft av huden tack vare stimulansen av kroppens egen kollagenproduktion.

HYALASE

Hyalase är ett licensierat animaliskt läkemedel som används för att behandla akuta komplikationer eller vid avlägsnande av oönskad filler efter tidigare behandling med hyaluronsyrebaserade fillers.

Hyalase är det enda preparat som löser upp en hyaluronsyrebaserad filler och det enda medel som snabbt kan häva en komplikation.

MICROTOX

Microtox är en hudbehandling där en cocktail med hyaluronsyra, en låg dos botulinumtoxin och vitaminer “stämplas” ner i huden. Behandlingen arbetar ytligt på hudens ytlager och ger därför inte en muskelavslappnande effekt, som en vanlig botulinumtoxinbehandling ger. Behandlingen syftar till att ge huden lyster och glow, att minska synliga porer, att minska fina linjer och ytliga rynkor (även de små runt ögonen som annars är svåra att komma åt) samt att ge ett slätare och jämnare helhetsintryck i ansiktet.

PROFHILO

Profhilo är den första BDDE-fria, stabiliserade injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten som stramar upp huden och motverkar slapphet.
 
Profhilo har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom en remodellerande effekt på åldrande vävnad som har börjat tappa sin spänst.
 

PRX-T33

PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla hydtyper och åldrar.

PRX-T33 är en snällare behandling än traditionell TCA-peeling tack vare sin patenterade formula bestående av en kombination av TCA, väteperoxid samt kojisyra. Dessa aktiva ingredienser integrerar i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna kollagenproduktion och tillväxtfaktorer villket förbättrar hudens kvalitet både direkt och på sikt.
 

SKLEROSERINGBEHANDLING AV ÅDERNÄT/SPINDELKÄRL

Ådernät/spindelkärl finns hos många människor och är helt ofarliga, men upplevs av många som missprydande. Ådernät är spindelliknande, utvidgade blodkärl i hudens yttersta lager. 

Bidragande orsaker till ådernät kan vara hormonförändringar, graviditet, övervikt eller åderbråck. För att utesluta att det inte rör sig om åderbråck bör man i vissa fall göra ett ultraljud innan behandlingen av ådernät börjar. Om det visar sig att så är fallet bör därför detta åtgärdas först. Behandlingen får ett bättre resultat och risken för återfall blir då mindre.

Ådernät kan behandlas med en serie injektioner, där man sprutar in ett läkemedel som heter Aethoxysklerol i ådernäten. Aethoxysklerol är ett läkemedel som framkallar en inflammation i blodkärlet, kärlväggarna klibbar ihop och blodkärlet förstörs. Kärlet blir först rött, sedan blått och börjar blekna efter ungefär tre veckor.

SUNEKOS

Sunekos är en injektionsbehandling där man tagit tillvara på de unika egenskaperna hos aminosyror och dess synergier med hyaluronsyra för att återställa hudens kvalitet och balans.
 
Sunekos unika formula har genom studier visat sig kunna stimulera fibroblasterna i dermis som reproducerar både kollagen och elastin, vilket är två viktiga element för hudens cellförnyelse. Tack vare denna process motverkar Sunekos åldrandet på ett naturligt sätt.
 

VISCODERM HYDROBOOSTER SKINBOOSTER

Viscoderm Hydrobooster är en skinbooster som består av stabiliserad hyaluronsyra som erbjuder två funktioner: djup återfuktning genom omstrukturering av vävnaden och en mekanisk verkan som jämnar ut de ytligaste rynkorna vilket ger produkten dess unika hydrostretch-funktion.

Hydrostretch möjliggörs av de reologiska egenskaperna hos
Viscoderm Hydrobooster. Gelens låga fasthet och viskositet och höga formbarhet ger optimal vävnadsintegration, vilket gör att den kan användas i olika hudlager ända upp till de ytligaste lagren.

 

KLEOIDBEHANDLING

I ärr förekommer två typer av hyperplasi: hypert­ro­fiska ärr och keloidärr.

Ett hypert­ro­fiskt ärr är ett förstorat ärr som är upphöjt från huden, men som inte sprider sig utanför ärrområdet och som inte heller ger symtom. Ett hypertrofiskt ärr lugnar sig vanligtvis av sig självt inom några månader, slutar växa och plattas ut.

Ett keloidärr är också upphöjt och växer i allmänhet tjockt över de tidigare sårkanterna. Den gör ofta ont, sticker, kliar eller stramar. Keloiden kan fortsätta att växa i flera år. Keloider är vanligast på bröstet, axlarna och övre delen av ryggen, samt ibland på halsen eller nacken och på ytterörat, men mer sällan i ansiktet. Keloidärr kan bildas även i små ärr, som i hål för örhängen. Keloidärr förekommer särskilt hos unga och mörkhyade patienter och framkommer inte nödvändigtvis omedelbart efter att såret har läkt utan det kan dröja upp till flera år efter ärrets uppkomst.

Om en keloid bildas kan man försöka behandla den med till exempel kortisoninjektioner i ärret. Det finns några andra sätt att behandla keloider, men helt osynlig blir keloiden aldrig. Genom att behandla keloiden strävar man efter att minska eller eliminera symtomen.

Kenacort är ett kortisonläkemedel som injiceras i ärret. Kortison är ett hormon som bildas naturligt i vår kropp och som har ett flertal funktioner. Däribland verkar kortison mot mindre inflammationer och allergier. Vid större inflammationer eller allergiska reaktioner är det däremot inte säkert att kroppens tillverkning av ämnet räcker till. Kortisonpreparat är därför mycket vanliga som antiinflammatoriska och antiallergiska läkemedel. Kortisoninjektioner är effektiva vid inflammationer, ledsvullnad och smärttillstånd.